Att vandra i skönhet i världen

Här hittar du mina tankar om världen och om Drömtiden och om vad det innebär att tänka och vandra i skönhet. Jag strävar efter att manifestera det kosmiska i det jordiska genom shamansk aktivism.

onsdag 2 oktober 2019

Oändlighetens aktiva sida - Boksläpp 16 oktober

Jörgen I Eriksson har umgåtts med Carlos Castanedas böcker under nära 40 år och den 16 oktober släpps hans bok Oändlighetens aktiva sida – Castaneda och shamanismen i samband med en föredragskväll på Jordstrålningscentrum i Stockholm.
Denna bok är en djupanalys av de sammanlagt 12 böcker som Castaneda publicerade mellan 1968 och 1998 om hans läroperiod med den mexikanske shamanen don Juan Matus. I boken och i föredraget går Jörgen igenom grundtankarna i don Juans kunskapssystem – den oklanderliga krigarens väg – och försöker besvara frågan om vad Castaneda kan ha att säga oss idag. 
Något av innehållet: döden som rådgivare; de fyra fienderna; att detronisera självviktigheten; första, andra och tredje uppmärksamheten; människans lysande energikropp; medvetandets fogpunkt; drömmandets och smygandets konst; tonal och nagual; resan in i det ovetbara; icke-organiska varelser; flygarna och medvetandets rovdjur; det kosmiska uppsåtet; oändlighetens aktiva sida; medvetandets mörka hav. 
Castaneda använder många säregna begrepp som går långt tillbaka till det förcolumbianska Mexiko, men det finns åtskilliga beröringspunkter med andra andliga traditioner, så även med den nordiska runmagin.

Plats: Kammakargatan 56 Stockholm.
Tid: 18:45 – 22:00.
Entré: 200 kr.


Under kvällen finns möjlighet att köpa Oändlighetens aktiva sida – Castaneda och shamanismen till specialpriset 100 kr. OBS – kontant betalning. Boken kan förbeställas genom att mejla norrshaman@gmail.com Var noga med att ange namn och adress. Faktura bifogas med boken. Priset blir 150 kr + porto = 209 kr. Boken kan också förbokas hos både Adlibris och Bokus.

Praktisk info om föredragskvällen den 16 oktober finns hos http://jordstralningscentrum.se/